• Imate pitanja?  Kontaktirajte nas!  098 232 268

Obratite nam se sa povjerenjem! Profesionalno i stručno vršimo ugradnju razdjelnika topline

Razdjelnici topline ugrađuju se na sve radijatore u stanu i služe za registriranje potrošnje toplinske energije. Važno je znati da sama ugradnja razdjelnika ne znaći odmah i smanjenje troškova grijanja već je za iste potrebno probuditi samu svijest korisnika te promijeniti njihovo ponašanje.

Ugradnja opreme

Vršimo ugradnju Siemens razdjelnika. Uz ugradnju razdjelnika obavezna je ugradnja termostatskih ventila. Kada se postigne željena temperatura termostatski ventil se zatvara i time smanjuje ili potpuno zaustavlja protok medija kroz radijator, a razdjelnik ne bilježi nikakvu potrošnju. Bitna stavka su i balans ventili koji se ugrađuju na vertikale. Ugradnjom balans ventila osigurava se jednoliki protok te raspodjela topline na cijelu zgradu. Ugradnjom balans ventila svaki usponski vod je neovisan i promjene na bilo kojem drugom dijelu zgrade ne utječu na njega.

Zakonski rokovi

Zakonom o tržištu toplinske energije (NN 80/13) je propisano da se u sve stambene/poslovne prostore spojene na zajedničko mjerilo moraju ugraditi elektronički razdjelnici topline ili mjerila toplinske energije i termostatski radijatorski ventili.

Rok za ugradnju razdjelnika topline za zgrade koje imaju više od 70 stambenih/poslovnih prostora je 31. prosinca 2015. godine, a za zgrade koje imaju više od 2, a manje od 70 stambenih/poslovnih prostora je 31. prosinca 2016. godine.

Kontaktirajte nas za sva pitanja o ugradnji razdjelnika!

send message...

Kontaktirajte nas

Adresa

Mob: 098 232 268

Fax: +385 1 309 7983

E-Mail:babic.montra@gmail.com

Web stranica: www.mont-ra.hr